De opleiders positieve psychologie

Dr. Elke Smeets

Dr. Elke Smeets is gepromoveerd in de psychologie en doet onderzoek naar de effecten van zelfcompassie en positieve psychologie. Ze werkt momenteel als onderzoeker en docent aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Daarnaast geeft ze trainingen in zelfcompassie en Acceptance en Commitment therapie. Verder werkt ze als therapeut met een specifieke focus op het verhogen van zelfcompassie.

Drs.Barbara Kuiters

Drs.Barbara Kuiters werkt op een diverse en intensieve manier met positieve psychologie. Ze heeft een achtergrond in Psychologie en Neurowetenschappen en Sociale- en Gezondheidspsychologie maar heeft zich tijdens en na haar universitaire opleiding verdiept in de positieve psychologie. Ze werkt nauw samen met Hugo Alberts en is naast psycholoog werkzaam als Positieve Psychologie docent, Mindfulness trainer en Acceptance and Commitment (ACT) therapeut. Barbara heeft onderzoek verricht en trainingen verzorgd binnen de verslavingszorg, het onderwijs en meegewerkt aan innovatietoepassingen (o.a. bij Philips Research Eindhoven en TelePsy).

Reacties  deelnemers
op de opleiding Positieve Psychologie (2018) verzorgd door Barbara Kuiters

  • Tanja

    "Barbara, wat heb ik van jou genoten als trainster van de opleiding Positieve Psychologie! Jouw enthousiasme, je gedrevenheid en jouw grote hoeveelheid kennis, gecombineerd met het geven van de ruimte voor inbreng van de cursisten, zorgt voor een continu leerproces in een veilige en warme omgeving. Jij weet de wetenschappelijke theorie om te zetten naar praktisch toe te passen informatie en oefeningen en onderstreept dit met voorbeelden uit jouw dagelijkse (coachings)praktijk. Daarnaast ben je een warm, open en lief mens, die mij recht in mijn hart raakt. Ik kan en ga jou aan iedereen aanbevelen die een goede trainster zoekt in dit vakgebied!"

  • Petra

    "Barbara is een docent die van nature haar verhaal verteld, naadloos de theorie naar de praktijk vertaald met prachtige voorbeelden. Ze heeft veel ervaring die ze inzet tijdens de opleiding waardoor ze echt een toegevoegde waarde voor mij heeft gehad. Daarnaast luistert en gebruikt ze ook de inbreng van een ieder afzonderlijk waardoor ik voor mijn gevoel het maximale uit de opleiding heb gehaald!"
  • Leanne

    "Wat heb ik enorm genoten van de opleiding positieve psychologie. Een opleiding die helemaal op mijn lijf is geschreven: Het zien van kwaliteiten en positieve eigenschappen van mensen en deze middels interventies en technieken weten te versterken. De wetenschap achter de theorie was boeiend. ZEKER ook omdat de opleiding werd gegeven door Barbara: Een héél enthousiaste, pure en open trainer. Die er door haar passie voor heeft gezorgd dat ik de transfer van de opleiding niet alleen naar mijn werkveld heb gemaakt, maar mij ook op privégebied enorm heeft versterkt! Mijn dank is groot Barbara!"

© SeeTrue 2018